A folosit metoda ceaușistă de a face căldură în locuința din București

Publicat: 11/12/2020 | 07:30

Cristi Popovici, reporterul de la Antena 3, a găsit soluția pentru a face căldură în locuința din Sectorul 2 al Capitalei, unde nu este apă caldă. Aeroterma şi apa fiartă la aragaz sunt variantele viabile găsite pentru această perioadă.

Căldura şi apa caldă de la robinet sunt în lux în aceste zile în Capitală, cel puțin în Sectorul 2. Sute de mii de bucureşteni suferă din cauza unor avarii la sistemul de termoficare, iar în apartamente oamenii dârdâie de frig. Se încălzesc cum pot, la reșouri, la aragaz. Reporterul Antena 3, Cristi Popovici, a găsit soluţia pentru a face căldură în apartamentul său din Sectorul 2, dar şi pentru a se spăla cu apă caldă.

A folosit metoda ceaușistă de a face căldură în locuința din București

Astfel, trucurile folosite de români înainte de Revoluţie nu i-au părut deloc demodate. A deschis aeroterma, primită cadou de la mama sa, şi şi-a încălzit apă la aragaz. Și nu e deloc de râs, în condițiile în care sute de mii de bucureșteni suferă fenorm din aeastă cauză, lipsa căldurii și a apei calde. De 4 zile, în Bucureşti sunt avarii peste avarii la sistemul de termoficare, iar cartiere întregi sunt lipsite de apă caldă şi căldură.

În aceste condiţii, oamenii stau în apartamente cu haine groase pe ei, se încălzesc la aparatele de aer condiţionat sau la calorifere electrice şi fierb apă la aragaz. Avariile vor continua toată iarna, a avertizat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Asta deşi, una din principalele teme din campania electorală a fost rezolvarea, imediat după alegeri, a problemei cu lipsa agentului termic.