A crescut numărul cazurilor de coronavirus! Alexandru Rafila: Să nu renunțăm la comportamentul precaut

Publicat: 13/06/2020 | 14:14

În ultimele zile, România a înregistrat o creștere a numărului cazurilor noi de coronavirus, culminând, astăzi, cu 275 de noi persoane infectate. În acest context, Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a trans primele concluzii despre măsurile de relaxare și despre evoluția pandemiei.

Alexandru Rafila a declarat că această creșterea a numărului de cazuri de COVID-19 nou înregistrate nu este un motiv de panică, însă oamenii trebuie să fie în continuare foarte atenți și să nu renunțe la măsurile de precauție.

De asemenea, Alexandru Rafila este de părere că România nu se află în punctul în care să recurgă la o relaxare totală. (CITEȘTE ȘI:

„Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție. Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani – în Macedonia, în Bulgaria”, a spus Rafila, potrivit Digi24.

Pericolul reprezentat de coronavirus încă există

Alexandru Rafila a mai spus că deși măsurile au fost relaxate și urmează noi procese în acest, pericolul reprezentat de virusul COVID-19 încă nu a dispărut, iar oamenii nu se pot relaxa și trebuie să respecte în continuarea toate măsurile impuse. (VEZI ȘI: 

Nu avem motive să considerăm că nu mai sunt persoane care se pot îmbolnavi, pentru că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală. Cred că dacă ne comportăm cum trebuie nu vom avea niciun fel de problemă”, a declarat Alexandru Rafila.

.