A căzut într-o fântână și a fost salvată ca printr-o minune. Un vecin i-a auzit strigătele și a sunat la 112

Publicat: 17/12/2019 | 17:59

O femeie din comuna Borăscu a căzut astăzi într-o fântână. Un vecin care i-a auzit strigătele disperate de ajutor, a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și ne-a cerut ajutorul.

Imediat, la fața locului și-au început deplasarea către locul cu pricina un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Turceni, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Chiar dacă nu este foarte frig afară, apa din fântână avea destul de puține grade, femeia are 84 de ani, toate acestea făcând intervenția una contratimp. Primii sosiți la fața locului au fost pompierii din cadrul Secției de Pompieri Turceni. Băieții au experiență, formează o echipă și știu ce au de făcut în astfel de situații.

„Asigurat de ceilalți colegi cu ajutorul cordițelor de salvare, unul dintre băieții noștri a coborât în fântână, a legat femeia de mijloc cu un brâu de salvare, iar aceasta a fost scoasă la timp, conștientă, dar în stare de hipotermie. A fost preluată de către echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, a fost stabilizată și transportată la Spitalul din Turceni. Nu știm cum a ajuns femeia în această situație dificilă, dar cel mai important este că acum este în afara pericolului și, cu puțin noroc, își va petrece sărbătorile acasă alături de cei dragi”, susţin reprezentanţii ISU Gorj.