A apărut o nouă pistă în ancheta medicului mort în Piatra Craiului. Nu este exclusă varianta unei crime

Publicat: 08/06/2020 | 15:00

A apărut o nouă pistă în ancheta morții medicului stomatolog, decedat în weeekend în Piatra Craiului. Se pare că mai era cineva cu el pe munte însă nu a sunat la 112 după ce stomatologul a căzut în prăpastie.

Medicul, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit fără suflare într-o râpă din Munţii Piatra Craiului. Cadavrul a fost descoperit de un turist sub Vârful Zbirii, într-o zonă de gol alpin. Se pare că medicul s-ar fi prăbușit în gol 100 de metri, după ce s-a apropiat de marginea hăului.

Citește și: Focar de coronavirus într-o catedrală din Iași. În total, șase persoane au fost confirmate pozitiv

A fost găsit după câteva zile

Cadavrul a zăcut câteva zile în prăpastie. Corpul neînsuflețit al medicului brașovean se afla într-un gol sub poteca pe care au trecut foarte mulți turiști. Potrivit România TV, deoarece zona este foarte greu accesibilă, salvamontiștii au cerut ajutorul elicopterului SMURD Târgu Mureș.

Doi salvamontiști din Zărnești au legat cadavrul medicului pentru a putea fi ridicat de elicopter. Corpul neînsuflețit a fost coborât la baza muntelui, de unde a fost preluat de lucrătorii de la Laboratorul de Medicină Legală Brașov.

S-ar putea să te intereseaze și: Străzile orașului american Seattle, transformat în câmp de război. Un bărbat a intrat cu mașina printre protestatari și a împușcat o persoană. VIDEO

Cadavrul va fi autopsiat pentru a se stabili dacă medicul a căzut sau a fost împins în prăpastie. Anchetatorii iau în calcul şi varianta unei crime. Evenimentul a fost anunțat duminică, la ora 15.40, de un turist care trecea prin zonă și a văzut bărbatul căzut în râpă, locul era periculos și nu a putut să coboare după el. Dispariția medicului stomatolog nu fusese raportată de nimeni.

„Persoana decedată, un bărbat de 31 de ani din Brașov, cu experienta și echipament adecvat de munte, a cazut într-o zonă foarte accidentată și până când salvamontiștii vor analiza toate cauzele accidentului vă supunem atenției doar un singur aspect, evitați să plecați singuri pe munte, oricând se poate întâmpla ceva neprevazut și este bine să aveţi alături pe cineva care să acorde primul ajutor sau să plece către o zonă de unde poate transmite apelul de urgenţă către Salvamont”, a fost mesajul transmis, duminică, de către Salvamont România.

Nu rata: Oraș din România, ales unul dintre cele mare sigure orașe din lume în timpul pandemiei de COVID-19. FOTO