A apărut al doilea val de infectare cu COVID-19, în ţările care credeau că au totul sub control! Care sunt cele mai afectate state

Publicat: 22/03/2020 | 14:41

Un al doilea val de contaminări se înregistrează în regiunile care credeau că epidemia este sub control. În acest week-end autoritățile din întreaga Asie și-au intensificat eforturile pentru a încetini răspândirea virusului.

Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP., numărul cazurilor înregistrate în Asia a trecut de 95.000, reprezentând o treime din cazurile de Covid-19 confirmate în lume. Așa că au fost luate măsuri severe în mai multe țări.  (VEZI ȘI:DUREREA NU ARE NAȚIONALITATE. NEMȚII CÂNTĂ ”BELLA CIAO” ÎN BALCOANE, ÎN SEMN DE SOLIDARITATE CU ITALIENII AFECTAȚI DRAMATIC DE NOUL CORONAVIRUS | VIDEO EMOȚIONANT)

În Malaysia armata a fost desfăşurată pentru a impune izolarea. În Thailanda s-a înregistrat duminică o creştere bruscă, cu 188 de cazuri noi, determinând autoritățile să ia măsuri. În Australia s-au înregistrează 1.300 de cazuri, așa că locuitorilor au fost obligați să-şi anuleze deplasările în interiorul ţării și să rămână în casă. În Pakistan sunt 300 de persoane contaminate cu noul coronavirusului, așa că au fost suspendate toate zborurile internaţionale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat Asia de Sud-Est să ducă o luptă ”violentă” împotriva epidemii, având în vedere că situația este foarte gravă. O răspândire și mai mare a virusului ar putea să conducă la o prăbuşire a sistemelor de sănătate, deja fragile.

Chiar și țările în care epidemia părea controlată au început să raporteze o a doua fază de contaminări, din cauza persoanelor care se întorc din străinătate.

Astfel, Singapore le-a interzis vizitatorilor să se ducă în acest stat-oraş dens populat, în urma unui nou  val de cazuri de contaminări, numărul total ajungând la 432.

Iar în Hong Kong unde părea că lucrurile se calmează , numărul persoanelor contaminate aproape s-a dublat săptămâna trecută, atunci când numeroase persoane s-au întors în centru financiar.