A amenințat cu bomba la un liceu din România, dar a fost identificat abia după două luni

Publicat: 10/12/2019 | 16:22

Un tânăr care a sunat la un liceu din Bocşa, judeţul Caraş Severin, semnalând prezenţa unei bombe în şcoală, a fost identificat după aproape 2 luni. Polițiștii spun că acesta a sunat din Canada și nu avea bani să își cumpere bilet de întoarcere în România.

În 18 octombrie a.c., la secretariatul unui liceu din Bocșa au fost primite 4 apeluri telefonice anonime, prin care erau aduse amenințări. Acestea nu s-au confirmat.

IPJ Caraş Severin anunță, marți, că polițiștii au reușit identificarea apelantului, un tânăr de 19 ani din comuna Ocna de Fier.

„Acesta este bănuit că la momentul respectiv, în timp ce se afla în Canada, în stare de ebrietate și neavând bani să își cumpere biletul de întoarcere în România, prin intermediul unei aplicații telefonice, a inițiat 4 apeluri telefonice de amenințare, alegând întâmplător un liceu din Bocșa, cu scopul de a fi adus gratuit în țară. Ulterior, tânărul de 19 ani s-a întors în localitatea de domiciliu, polițiștii identificându-l și conducându-l la sediul poliției pentru cercetări”, arată Poliția.

Polițiștii fac cercetări pentru amenințare.

La momentul respectiv, toţi elevii liceului din Bocşa, judeţul Caraş Severin, au fost evacuaţi şi trimişi acasă. Reprezentanţii Poliţiei Caraş Severin spuneau atunci că directorul liceului din Bocşa a sunat şi a anunţat că la secretariatul unităţii de învăţământ s-au primit mai multe telefoane prin care este anunţată amplasarea unei bombe. Au fost verificate toată sălile de curs, sala de sport şi anexele, dar nu s-a găsit nimic suspect.