A ajuns virusul ucigaș în România? Ce s-a întâmplat, sâmbătă, pe aeroportul Henri Coandă

Publicat: 25/01/2020 | 17:44

Alertă pe aeroportul din Otopeni! Un pasager al unei curse de linie care a sosit de la Tel Aviv a acuzat smptome asemănătoare bolii care a semănat teroare în China.

Pasagerul ar fi de origine israeliană și, după aterizarea avionului companiei Ryanair, a anunțat că nu se simte bine. A fost preluat imediat de o ambulanță și dus la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

A ajuns virusul ucigaș în România? Ce s-a întâmplat, sâmbătă, pe aeroportul Henri Coandă

Cazul este în atenția Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Adevărul.

„Astăzi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului că un pasager prezenta unele simptome de gripă. Aeronava a aterizat la ora 15.51 și, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Aeroportului Otopeni.

Inițial, pasagerii au mai fost ținuți în avion câteva zeci de minute. La coborâre, li s-au luat datele.

Maladia provocată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a făcut 41 de morţi în ţară, iar numărul persoanelor contaminate a crescut la 1.287, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa.