A ajuns la spital de trei ori după un test simplu COVID-19. Povestea româncei care cere despăgubiri statului austriac

Publicat: 06/01/2021 | 16:50

O tânără româncă stabilită în Austria pe nume Andreea cere despăgubiri statului austriac pentru că s-a ales cu o rană nazală care îi sângerează frecvent, după ce a facut un simplu test COVID-19.

Potrivit presei din Austria Andreea C. și-a făcut testul pe 12 decembrie într-o zonă special amenajată de autorități lângă un teren de sport din orașul unde locuiește.

Deși după ce i s-au recoltat probe din nas, așa cum prevede procedura în cazul testelor COVID, Andreea a acuzat dureri, i s-a spus că acestea sunt normale. Dar, la scurt timp nasul i s-a umflat și a început să sângereze, scrie stiridiaspora.ro.

A ajuns la spital la doar câteva zile

Apoi, la doar câteva zile, Andreea s-a dus la spital pentru un consult de specialitate, iar medicii au constatat că suferă o ”leziune mucoasă în urma testului Covid, dreapta endonasală”, și au început să-i administreze un tratament, inclusiv antibiotice.

Se pare că nici acum, la mai bine de 3 săptămâni de la incident, Andreea C nu este vindecată.”Pur și simplu situația ei nu se îmbunătățește”, a declarat presei austriece o prietenă a româncei, care a precizat că Andreea are în continuare dureri și pe 4 ianuarie 2021 a fost din nou la spital. Mai exact, pentru a treia oară din 18 decembrie până acum.

Sfătuită de apropiați, Andreea apelat la un avocat și a hotărât să ceară autorităților despăgubiri. ”Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus avocata ce reprezintă pe româncă, Astrid Wagner, care consideră că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.

Citește și: Cum acţionează vaccinul anti-COVID în organism? Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiţă