600 de milioane de lei, valoarea amenzilor dată în starea de urgență. Florin Cîțu a anunțat câte au fost plătite. “Mai puțin de…”

Publicat: 07/06/2020 | 17:26

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a dezvăluit câte amenzi au fost plătite dintre cele încasate de cetățenii României pe durata stării de urgență. Suma strânsă la bugetul de stat este de aproximativ șase ori mai mică față de totalul sancțiunilor.

VEZI AICI: CAZ IREAL ÎN TÂRGU MUREȘ! DE CE A PRIMIT UN BĂRBAT AMENDĂ DE 2.000 LEI, CU TOATE CĂ A PREZENTAT POLIȚIȘTILOR DECLARAȚIA

Recent, autoritățile au anunțat că s-au dictat amenzi în valoare de peste 600 de milioane de lei, iar achitate, până în prezent, au fost doar câteva dintre ele.

Mai puțin de 100 de milioane de lei”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Însă suma strânsă poate deveni și mai mică în cazul în care cei sancționați se vor adresa intanței pentru anularea amenzilor.

Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a mai spus ministrul Finanțelor.

MĂRTURII dramatice ale unui medic român. Pacientul decedat de Covid nu mai poate fi văzut. „M-a marcat neputința de a-ți înmormânta soțul sau mama”

Amenzi drastice pe durata pandemiei de coronavirus

Cetățenii care nu au respectat restricțiile impuse pe durata pandemiei de coronavirus s-au ales cu amenzi record. Mulți au reclamat însă că mare parte dintre sancțiuni au fost date abuziv și că autoritățile au tăiat în carne vie și acolo unde se era nevoie.

NU RATA: AU IGNORAT ORICE RESTRICȚIE! AMENDĂ DE 170.000 LEI PENTRU ŞASE TINERI CE AU FOST PRINȘI ÎNTR-UN BAR

Pe durata stării de urgenţă, valoarea maximă a amenzii pentru nerespectarea măsurilor a fost de 20.000 de lei, iar cea minimă de 500 de lei.

Pe 13 mai, cea mai mare valoare a amenzilor a fost înregistrată în judeţul Bihor, care ocupa primul loc, cu sancţiuni în de peste 40 de milioane de lei. Iar pe locul doi era judeţul Dolj, acolo unde poliţiştii aplicaseră amenzi în valoare de aproape 18 milioane de lei, conform unei analize a ONG-ul Expert Forum.