5 filme religioase la care să te uiți de Paște pe Netflix

Publicat: 19/04/2020 | 09:52

Având în vedere că anul acesta Paştele este un unul atipic din cauza coronavirusului şi vom sta în casă, vă recomandăm câteva filme religioase de pe Netflix, cu care vă puteţi umple timpul în Duminica Învierii Domnului.

Filme religioase la care să te uiţi de Paşte pe Netflix

În continuare, vă vom prezenta câteva filme de pe Netflix care se concentrează în jurul religiei, din mai multe genuri şi pentru toate gusturile.

Erezia

Un film biografic, bazat pe viaţa pastorului afro-american Carlton Pearson, care a fost declarat eretic în anul 2004, după ce a predicat în dese rânduri că nu există Iad şi că toate sufletele ajung în Rai şi se reconciliază cu Dumnezeu după moarte.

Printre actorii celebri care apar în acest film se numără Chiwetel Ejiofor, Martin Sheen sau Danny Glover, iar durata este de o oră şi 45 de minute.

Cei doi papi

Un film aflat pe lista nominalizărilor la Oscar de anul acesta, avându-i în rolurile principale pe Anthony Hopkins şi pe Jonathan Pryce. Pelicula prezintă o serie de presupuse dialoguri între Papa Benedict al XVi (Hopkins) şi Papa Francisc (Pryce). Personalităţi diferite, cei doi trebuie să ajungă la un punct comun, fiind în joc viitorul Bisericii Catolice.

Cei doi mari actori au fost nominalizaţi la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar pelicula a mai primit o nominalizare şi pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Miracole din Paradis

Un film cu tematică religioasă, bazat pe povestea adevărată a familiei Beam. Când Christy descoperă că fiica ei de 10 ani, Anna, are o boală foarte rară şi incurabilă, începe să caute cu disperare o soluţie de vindecare. După ce Anna trece printr-un accident grav, un miracol extraordinar se întâmplă, care readuce credinţa în familie şi care lasă perplexă comunitatea medicală.

Un film pentru toată familia, cu Jennifer Garner şi Kylie Rogers în rolurile principale.

Noe

O adaptare originală şi ambiţioasă a poveştii biblice a lui Noe, cu Russel Crowe în rolul principal. Filmul pune în scenă viziunile care l-au făcut pe Noe să construiască arca, greutăţile pe care le-a întâmpinat şi luptele dure pe care le-a dus în cursa contra cronometru cu Apocalipsa.

Filmul are o durată de 2 ore şi 17 minute şi este adecvat pentru minorii care au peste 16 ani, întrucât conţine multe scene de violenţă.

A.D. Kingdom and Empire

O miniserie care prezintă evenimentele din Ierusalim de după crucificarea şi Învierea lui Iisus Hristos. De la încercările apostolilor de propovăduire a credinţei creştine, până la conflictul dintre stăpânirea romană a lui Pilat din Pont şi zeloţii evrei, această serie este recomandată tuturor pasionaţilor de filme religioase.