5 avantaje de care te bucuri atunci când cumperi cărți ieftine de la anticariat

Publicat: 10/06/2020 | 11:19

Cea mai bună metodă de a cumpăra cărţi ieftine este să apelezi la un anticariat. Printrecarti.ro este locul în care poţi găsi cărţi din domenii variate, astfel încât să îţi poţi mări colecţia cu titlurile preferate. Îţi prezentăm mai multe motive pentru care să îţi cumperi cărţile dintr-un anticariat online si nu din librării.

Anticariat cărti ieftine – preţul joacă un rol important în decizia de cumpărare

Cărţile au un preţ din ce în ce mai mare în librării şi foarte mulţi pasionaţi de citit renunţă să le mai cumpere din acest motiv. Vestea bună este că acum nu mai trebuie să renunţi la cărţile preferate pentru că ai la dispozitie un anticariat de cărţi, de unde poţi cumpăra cărţile dorite la preţuri foarte mici, chiar şi sub 5 lei.

CITEȘTE ȘI: Halucinant! Un român a fost găsit într-o stare de incoerență la volanul unui tir în Belgia. Polițiștii au crezut că este beat, însă bărbatul suferise un infarct

Poţi cumpăra cărţi ieftine dintr-o gamă variată de domenii

Atunci când vrei să cumperi carti ieftine, anticariatul online Printre Carti este cea mai bună idee şi cuprind cărti din toate domeniile. Inclusiv cărţile din domeniul beletristic sunt împărţite pe categorii, astfel încât să poţi găsi mai uşor ceea ce cauţi. De la romane de dragoste şi până la cărţi de fizică sau astronomie, ai acces la titlurile dorite, la preţuri foarte mici. Preţul cărţilor ştiinţifice este mai mare, în funcţie de autor şi de anul publicaţiei, dar şi de notorietatea titlului. Petit Larousse are de exemplu un preţ exorbitant în librării.

CITEȘTE ȘI: ANM, avertizare de ultim moment. Mai multe zone din România, vizate de fenomene meteo periculoase

Ai acces la titluri care au dispărut din librării

În special în domeniul carţilor tehnice, anumiţi autori au dispărut, însă ei sunt încă pe fişele bibliogafice ale universităţilor, în special. Anumite lucrări de referinţă sunt încă la mare căutare, chiar dacă nu mai sunt editate. Avantajul este că anticariatele cumpără cărţi de la posesorii lor, care pot fi persoane din orice categorie socială sau profesională, drept pentru care este încă posibil să găseşti aşa-numitele “cărţi dispărute” pe rafturile virtuale ale unui anticariat.

CITEȘTE ȘI: X Factor revine! Anunţul făcut de Antena 1, în urmă cu puţin timp

Cărţile de la anticariat sunt în stare foarte bună

Chiar dacă achiziţionezi cărţi la mâna a doua, sau second hand cum mai sunt numite, ele sunt verificate înainte de a fi oferite pentru comercializare pe site, motiv pentru care vor ajunge la tine în stare foarte bună. Nu vei primi niciodată cărţi cu pagini lipsă sau cărţi care au fost udate şi de pe care s-a şters scrisul, cărţi fără coperţi sau cărţi deteriorate. Toate aceste volume sunt îndepărtate şi nu sunt oferite cumpărătorilor.

Cărţile de la anticariat au viaţă

Acesta este un alt beneficiu pe care îl poţi obţine de la cărţile din anticariate. Foarte multe persoane au obiceiul de a face adnotări pe cărţile pe care le citesc, în special pe cărtile ştiinţifice. Vei cunoaşte astfel fostul proprietar şi uneori chiar poţi obtine informaţii importante, dacă reuşesti să descifrezi aceste note, care să te ajute să îţi faci proiectele mai bine sau care să îţi dea idei pentru o nouă cercetare.

CITEȘTE ȘI: Informații contradictorii! OMS vine cu rectificări. Este sau nu transmis virusul de persoanele asimptomatice?

Toate aceste avantaje au făcut ca anticariatele să fie luate cu asalt în ultima perioadă, tot mai multe persoane fiind interesate de metode alternative de petrecere a timpului în casă, în mod relaxant si constructiv.