40 de pasageri români au renunţat să mai călătorească cu avionul din Italia în Craiova. Care a fost motivul

Publicat: 24/02/2020 | 08:44

A fost panică în această noapte pe aeroportul din Craiova, unde a sosit o cursă din Bergamo cu peste 140 de pasageri. Zeci de medici, mascaţi, forţe de ordine şi autorităţi i-au aşteptat pe pasagerii care au fost examinaţi pentru ca nu cumva vreunul dintre ei să aducă virusul ucigaş în ţară. 40 de pasageri au renunţat să mai urce în avion şi au rămas în Italia.

A fost un zbor nu tocmai liniştit pentru pasagerii din cursa Bergamo – Craiova. Când s-au îmbarcat din Italia au aflat că în Craiova îi aştepta o armată de oameni. Rudele i-au aşteptat cu emoţii. Atunci când au coborât din aeronavă, pasagerii au completat un chestionar şi apoi au fost examinaţi de medici.

În cazul în care vreunul manifesta simptomele coronavirusului intra în carantină 14 zile într-un cămin al unui liceu din Bechet. „Nu se cunosc motivele pentru care pasagerii au renunţat şi dacă vor veni cu maşini personale. Noi am pregătit două spaţii de cazare pentru carantină”, a declarat prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu.

Când au aflat că vor fi aduşi în Bechet pasagerii pentru carantină, oamenii au ieşit în stradă. Autorităţile locale spun că au mai pregătit un alt spaţiu în Craiova pentru cei care vor intra în carantină.