4 idei geniale de a-ți transforma casa înainte de masa de Crăciun

Publicat: 16/12/2019 | 13:09

Încă un an a trecut, iar în curând ne vom pregăti pentru perioada festivă ce va urma. Perioada Crăciunului poate fi adesea destul de stresantă, mai ales dacă te pregătești să primești musafiri. Asigură-te că organizarea din acest an este mai bună decât în anii precedenți și primește-ți prietenii și familia cu multă căldură și iubire.

Iată patru lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că locuința ta este gata pentru oaspeții care îți vor călca pragul de Crăciun:

1. Curățenia generală și eliberarea spațiilor de stocare a alimentelor

Cu toții achiziționăm peste măsură alimente și băuturi în perioada sărbătorilor. De la brânzeturi, cărnuri, biscuiți și sticle de alcool până la micile investiții din locuință. Trece-le pe toate într-o listă bine stabilită de acasă înainte de a merge prin magazine.

Dacă intenționezi să fii gazdă de Crăciun în acest an, asigură-te că există suficient spațiu de stocare pentru toate produsele pe care le vei cumpăra. Înainte de asta, curăță și dezinfectează frigiderul, lada frigorifică și toată bucătăria. De asemenea, locuința ta trebuie curățată în totalitate.

2. Investiții „must-have”

Dacă aștepți o mulțime de oameni în ziua de Crăciun, asigură-te că ai suficient spațiu să-i așezi la masă. Investește într-o nouă masă, cu scaune, unde îi poți avea aproape pe toți cei apropiați pentru a împărtăși povești.

Dacă în schimb vrei să ai de sărbători o casă conplet nouă o poți face cu un truc rapid și simplu: schimbând pardoseala. Parchetul stratificat este o opțiune mereu la modă, este construit din trei straturi de lemn suprapuse, cu mare rezistență și instalare simplă. Citește acest ghid dacă vrei să afli mai multe detalii despre acest tip de pardoseală.

3. Amenajază un bar

Când găzduiești astfel de petreceri este necesar să ai un bar pe care să-l așezi cât mai departe de bucătăria hiperaglomerată. Este bine să așezi sticlele pe un dulap în sufragerie, unde va fi mult mai ușor pentru invitații tăi să se servească cu băutura preferată fără a intra în zona de gătit. Uite cum câteva exemple de design al caselor înainte de primirea musafirilor de Crăciun!

4. Pregătirea dormitorului pentru oaspeți

Dacă ți-ai invitat prietenii sau familia să rămână peste noapte în perioada sărbătorilor, trebuie să te asiguri că dormitorul pentru oaspeți este gata să-i găzduiască. Indiferent că este vorba despre un frate, soră, soacră sau cel mai bun prieten – asigură-le un mediu primitor, organizând un spațiu, ordonat unde să poată dormi bine. Dacă șifonierul este ticsit de haine, fă curățenie în el și eliberează o parte pentru a face loc persoanei care vine în vizită. În plus, poți aprinde și o lumânare parfumată pentru un aer fresh!

Organizându-te din vreme și urmând aceste sfaturi utile îți poți aștepta liniștit oaspeții din 25 decembrie. Fii nerăbdător mai degrabă decât să te stresezi! Iar dacă vrei ca locuința ta să  arate perfect înainte de sărbătorile de iarnă, cel mai bun mod de a face acest lucru este să o decorezi singur și să planifici totul din timp.

FOTO: Pixabay