3 pacienți au murit la Spitalul Victor Babeș din București, în urma unei defecțiuni la sistemul de oxigen al TIR-ului ATI

Publicat: 12/04/2021 | 21:11

Este stare de alertă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din Capitală, după ce trei pacienți au murit la scurt timp de la înregistrarea unei defecțiuni la sistemul de oxigen al TIR-ului ATI. Oficialii din cadrul Serviciului Omoruri au declanșat o anchetă.

3 pacienți au murit la Spitalul Victor Babeș din București

Potrivit unor surse, tragedia s-a petrecut după ce alimentarea cu oxigen din TIR-ul ATI s-a oprit, relatează Gândul.ro. În unitatea mobilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București erau internați opt oameni și doar cinci dintre ei au supraviețuit în urma incidentului nefericit. Patru dintre aceștia au fost transferați la alte unități medicale din Capitală, iar unul a fost dus pe o secție proprie a Spitalului Victor Babeș.

Din momentul în care s-a produs defecțiunea și până când au fost aduse butelii de oxigen s-au scurt aproape 15 minute, conform publicației citate. Din păcate, cei trei pacienți care au pierdut lupta la viață au intrat în stop cardio-respirator și nu au putut fi salvați din ghearele morții. Fără să primească oxigen, saturația acestora se afla sub 75.

Cele trei victime erau în stare critică din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2, iar unii dintre medicii de la “Dr. Victor Babeș” au susținut că, de fapt, ventilatoarele ar fi fost montate greșit.

Vlad Voiculescu a fost la Spitalul “Dr. Victor Babeș” din Capitală

Vlad Voiculescu a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și, totodată despre cauzele incidentului.

“Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile. Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni» și Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului”, informează reprezentanți de la Ministerul Sănătății, potrivit gandul.ro.

Raed Arafat a ajuns și el la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București și a declarat într-un interviu oferit pentru Digi24 că aparatura unității mobile nu a mai avut probleme tehnice până acum.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a spus că a sesizat Parchetul în legătură cu situația de la unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul “Victor Babeș”, unde trei pacienți au murit din cauza unei avarii la stația de oxigen.

Secția mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcție săptămâna trecută la Spitalul “Victor Babeș” și funcționa la capacitate maximă, fiind internați opt pacienți în stare gravă, după ce au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro