26 de români sunt în carantină în acest moment și alți 2077 sunt monitorizați la domiciliu! Iată statisticile complete despre coronavirus la nivelul țării

Publicat: 26/02/2020 | 14:26

Potrivit datelor analizate până la data de 26 februarie 2020, ora 12:00, de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAE, peste 20 de români sunt în carantină și aproape 3000 sunt monitorizați la domiciliu.

Situația scapă de sub control de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență, 112 (cele mai multe din București-44) cu privire la Coronavirus.

Momentan, în analiză la Institutul Matei Balș, din Capitală, sunt 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian despistat pozitiv de autoritățile italiene.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de ”zădărnicirea combaterii bolilor” în cele două cauze fiind cercetate patru persoane.

Potrivit autorităților competente, până la această oră nu exisă niciun cetățean român care să fi primit diagnostic pozitiv în cazul coronavirusului.

Referitor la românii aflați în zonele afectate din Italia, în Lombardia există aproximativ 200.000 de români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În ceea ce privește echipamentele specifice împotriva virusului, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile.