25 de români vin din China, dintr-un oraş aflat în carantină de coronavirus. Măsurile luate la aeroportul Otopeni

Publicat: 28/01/2020 | 11:02

Astăzi, 25 de români o să vină din China, ditru-un oraș care se află în carantină de coronavirus. Tinerii sunt așteptați la aeroport de un echipaj special și au fost luate măsuri unice la Otopeni.

Cei 25 de oameni se întorc din Beijing, oraș aflat în carantină. Aceștia sunt membrii ai Ansamblului Folcloric din Mioveni, majoritatea cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. Autoritățile s-au mobilizat și s-au pregătit pentru a îi primi. În aeroport se va amenaja un culoar special pentru cei 25 de oameni, iar mai mult echipaje de urgență sunt pregătite să intervină dacă e cazul. (CITEȘTE ȘI: INCREDIBIL! PRIMUL PACIENT ROMÂN SUSPECT DE CORONAVIRUS, PLIMBAT PRIN SPITAL DOAR CU O MASCĂ SANITARĂ)

Românii au povestit pentru Obseravtor că în China au fost atenți monitorizați și au purtat în permaneță măști de protecție. „Ne-au luat temperatura des, au gestionat foarte bine treaba.”, a spus Valentin, unul dintre dansatori. Alţi 15 studenţi români sunt aşteptaţi să revină în ţara din China, miercuri şi joi, tot pe Aeroportul Otopeni. (VEZI ȘI: HARTA CARE MARCHEAZĂ ÎN TIMP REAL RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI ÎN ÎNTREAGA LUME)

Românii din China

Mai mulți români aflați în China au anunţat deja reprezentanţa diplomatică despre prezenţa lor în regiune şi au transmis că starea lor de sănătate este bună. În prezent în Hong Kong sunt 120 de români, iar în Macao 70.

Ioana Gomoi, o româncă, jurnalistă în Beijin s-a întors în România zilele trecut. Ea a povestit care este situația din China și cum reacționează oamenii.  „Soldaţii niciodată nu poartă mască, nici măcar atunci când este foarte, foarte poluat. În momentul în care am văzut soldaţii purtând măşti, atunci am realizat că da, este ceva în neregulă, este foarte seriosă treaba şi ar trebui să o tratăm la modul extrem de serios. Mi-ar fi mult mai frică să mă îmbolnăvesc aici, în România. Şi spun asta cu durere în suflet, pentru că ştiu sigur că în România, mai greu m-ar trata cineva.”, a spus Ioana