Primăria din Poiana Câmpina s-a închis! O a doua angajată, infectată cu virusul COVID-19

Publicat: 19/04/2020 | 14:37

Primăria Poiana din Câmpina s-a închis până pe data de 26 aprilie. Asta după ce o a doua angajată a fost depistată pozitiv la testul COVID-19. (Citește și: Bilanț coronavirus, 19 aprilie: 434 de decese! Numărul persoanelor infectate a ajuns la 8.746)

Funcționara s-a simțit rău și pentru că prezenta simptomele caracteristice noului coronavirus, a anunțat medicul de familie și apoi a sunat la 112, potrivit campinatv.ro. A fost internată sâmbătă la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. (Nu rata: Numărul românilor care mor răpuși de COVID-19 peste hotare a crescut. 61 de persoane au murit și 732 sunt bolnavi)

Primul caz la Primărie, acum o săptămână

În urmă cu o săptămână, la Primăria Poiana Câmpina se înregistra primul caz din Prahova de infectare cu noul coronavirus al unui angajat din administrația publică locală. Ca primă măsură, toți angajații Primăriei Poiana Câmpina au intrat în izolare la domiciliu.

Vezi aici: Îți dau lacrimile! Ce a făcut o polițistă din Iași pentru un bătrân singur: ”Vreau să mor în patul meu!”

Vineri, 11 dintre angajați au fost testați, iar rezultatele s-au primit după 24 de ore. Dintre cele 11 persoane testate, una a fost depistată pozitiv, iar în două cazuri rezultatele au fost neconcludente și urmează ca testele să fie repetate.

Luni, 20 aprilie, vor fi testați și ceilalți angajați ai Primăriei. (Află și: Este noul test pentru COVID-19! Rezultatul în doar 40 de minute – 95 la sută)

Starea celor două paciente internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești este bună. În cazul primei angajate a instituției, confirmată cu COVID-19, în urma anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, nu s-a putut stabili contactul-sursă.