2 iunie, ultima zi în care românii pot contesta amenzile primite în timpul stării de urgență | Consiliul Legislativ: Sancțiunile nu pot fi anulate prin lege

Publicat: 02/06/2020 | 08:53

2 iunie este ultima zi în care pot fi contestate, în instanță, amenzile primite în timpul stării de urgență pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Curtea Constituțională (CCR) a decis, în mai, că aceste sancțiuni nu respectă Legea Fundamentală.

În ciuda deciziei CCR, amenzile pot fi anulate doar dacă persoanele sancționate merg în instanță. Avocatul Adrian Cuculis a explicat, pentru Main News, în ce constă întreaga procedură. Mai multe detalii AICI.

”Se încadrează toți cei care au primit amenzi în starea de urgență. Și cei care au plătit amenda au de câștigat de pe urmă deciziei, dacă vor depune o contestație, fiindcă vor putea să își recupereze banii deja plătiți. Important este să sesizeze instanța de judecată , să plătească taxa de 20 de lei și să atașeze procesul verbal aferent. Dacă nu vor contesta amenda și dacă nici nu o vor plăti se vor alege cu o executare silită de la DITL. De remarcat că cei care totuși vor să și plătească amenzile primite o mai pot face doar astăzi pentru a beneficia de plata la jumătate a amenzii primite în starea de urgență”, a declarat Cuculis.