18 asistentele medicale din creșele din Bacău, în linia întâi a războiului cu noul coronavirus după ce au fost trimise în șomaj tehnic

Publicat: 16/04/2020 | 18:58

Asistentele medicale din cele șase creșe băcăuane sunt împărțite în două categorii: șomere și eroii în prima linie. 82 de angajați ai Centrului Bugetar Creșe au devenit primii bugetari din Bacău șomeri, cu acte în regulă, în timp ce 18 asistente medicale dau o mână de ajutor la corturile de triere din Spitalul Județean Bacău, în condițiile în care activitatea la locul de muncă este întreruptă.

Citește și: Criza coronavirusului în România. Situație alarmantă: “Aproape 1000 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19”

18 asistentele medicale din creșele din Bacău, în linia întâi a războiului cu noul coronavirus

Cele 18 angajate ale Centrului Bugetar de Creșe, care și-au mutat serviciul la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, prin detașare, vor lua salariul pe care îl aveau la creșă, iar viceprimarul Dragoș Ștefan vrea să propună mai mulți bani pentru acestea. Ele lucrează la corturile de triere din Spitalul Județean Bacău, nemaiavând activitate la locul de muncă. Ceilalți salariați ai Centrului Bugetar de Creșe Bacău fiind trimiși în șomaj tehnic.

Află și: ORDONANȚA MILITARĂ 9. Vezi TEXTUL integral aici. Ce modificări esențiale se aplică

Respect pentru asistentele Centrului Bugetar Creșe. Nu doar declarativ! De la începutul pandemiei, asistentele de la Centrul Bugetar Creșe sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Iar dacă spunem că le respectăm și le apreciem, atunci trebuie să fim de acord că merită și sporul de 15% . La prima ședință de Consiliu Local Bacău voi propune rectificarea bugetului și acordarea sporului de 15%. Impactul bugetar este de doar 13.000 lei/lună, iar aceste doamne merită!”, a scris viceprimarul Dragoș Ștefan pe pagina sa de Facebook stârnind animozități în rândul asistentelor.

Nu rata: Avertisment dur al specialiștilor. Cât ar putea dura distanțarea socială impusă de pandemia de coronavirus

Centrul Bugetar Creșe Bacău are în componență 6 creșe cu 440 de locuri, oferind servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educație timpurie copiilor cu vârste între 1 și 3 ani.

Citește și: OMS a făcut anunțul oficial! Află dacă alcoolul omoară sau nu coronavirusul