16 cadre medicale şi trei angajaţi TESA infectați cu virusul COVID-19, la Spitalul Colentina

Publicat: 18/04/2020 | 17:21

Lista cadrelor medicale infectate cu virusul COVID-19 continuă să crească. La Spitalul Colentina 16 cadre medicale şi trei angajați TESA au fost depistaţi pozitiv.

În prezent, toate persoanele infectate sunt asimptomatice şi sunt internate în Spitalul „Colentina”, anunță Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București(ASSMB). (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI ROMÂNII! S-A SCHIMBĂ MODELUL DECLARAȚIEI PE PROPRIE RĂSPUNDERE)

În unitatea sanitară s-a demarat deja o anchetă epidemiologică, iar procesul de testare a angajaţilor spitalului va continua în perioada următoare. (VEZI ȘI: PREMIERĂ LA SPITALUL DE BOLI INFECŢIOASE DIN IAȘI. PRIMUL PACIENT INFECTAT CU HIV ȘI CORONAVIRUS)

Sâmbătă, surse din cadrul Spitalului Colentina au confirmat, pentru MEDIAFAX, că nouă dintre cadrele medicale infectate cu noul coronavirus sunt de pe secţia de ATI 1 a unităţii sanitare.

Oficialii ASSMB spun că și la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Capitală, unitate aflată în prima linie a tratării pacienţilor cu virusul COVID-19, sunt deja 34 de cadre medicale infectate, toate asimptomatice.

Și la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” a apărut primul caz, o infirmieră a fost testată pozitiv cu SARS-Cov-2, iar acum este internată la Spitalul „Victor Babeş”. Se pare că aceasta nu a contactat virusul de la serviciu, ci de la unul dintre membrii familiei sale.