15 migranţi au încercat să intre ilegal în România, ascunşi în remorca frigorifică a unui camion

Publicat: 18/02/2020 | 17:56

Migranții care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi în remorca frigorifică a unui camion, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Calafat. Aceștia intenționau să ajungă în Italia.

Cei 15 cetăţeni erau din Siria, Irak şi Afganistan, iar camionul care îi transporta era condus de un șofer grec. Poliţia de Frontieră, de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, a identificat luni, pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria, care tracta o remorcă frigorifică goală, având destinaţia Italia.

Echipele de control, alcătuite din polițiști români și bulgari au executat un control amănunțit mijlocului de transport, în urma căruia au fost găsiţi ascunşi 15 migranți. Aceștia se aflau într-un loc special amenajat, din partea din față a remorcii frigorifice.

Persoanele găsite ascunse sunt bărbați cu vârsta cuprină între 18 și 40 de ani. În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan. Conform autorităților, cei prinși au declarat că s-au urcat în remorca frigorifică pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă și au fost ajutați de un cetățean a cărui identitate nu o cunosc. Toți migranții au plătit câte 6.000 de euro fiecare, pentru a ajunge ilegal în Italia.

Pe de altă parte, șoferul camionului și ajutorul acestuia au susținut că nu știau că se află persoane ascune în compartimentul de marfă. Conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei cincisprezece bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.