„10.000 de cazuri în România”. Experții anunţă pe ce dată va avea loc primul vârf al pandemiei de coronavirus în țara noastră

Publicat: 26/03/2020 | 09:22

Epidemia de coronavirus din România evoluează violent de la o zi la alta și se înregistrează tot mai multe cazuri de persoane testate pozitiv cu Covid-19. Specialiștii sunt de părere, însă, că acesta este doar începutul, iar primul vârf al epidemiei va avea loc undeva la jumătate lunii aprilie. 

Azi se împlinește o lună de la primul caz de coronavirus din România, dar se pare că lucrurile sunt de-abia la început.

Doina Azoicăi, președinta Societății Române de Epidemiologie susține că România se află încă la început cu pandemia de coronavirus, iar primul vârf al epidemiei va fi undeva la jumătatea lunii aprilie. Mai mult, aceasta consideră că este foarte posibil ca la noi în țară să se înregistreze nu mai puțin de 10.000 de cazuri de infectare.

„Din tot felul de modelări matematice, care iau în calcul ultimele date, se poate să ne confruntăm cu această situație (n.r. – 10.000 de cazuri) și chiar cu cifre mai mari” a spus Doina Azoicăi, la Digi 24.

CORONAVIRUS. Directorul unui centru de cercetare: „90% avem vaccinul”. Anunțul așteptat de toți românii

Mai mult, specialista este de părere că în următoarele săptămâni, numărul persoanelor testate pozitiv cu coronavirus va crește și va exista chiar un al doilea val de îmbolnăviri, după Paște.

“Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut de mult aceste anunțuri și prognoze, probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolați și încă 6.000 în carantină nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paște va fi un alt vârf”, a mai adăugat Doina Azoicăi.